Monday, November 03, 2008

kami, cikgu baru dan mesin perangsang saraf!

kakak sedang dipakaikan mesin perangsang saraf
mesin perangsang saraf yang bernilai RM12ribu

Adik sedang diberi rawatan fisioterapi


Kami dapat cikgu fisioterapi baru dari India, Cikgu Anand yang menawarkan bayaran yang agak berpatutan untuk sesi latihan fisioterapi (tapi berpeluh jugalah babah dan mama nak cari duit). Dan Cikgu Anand juga menggunakan mesin perangsang saraf (Nerves stimulator) untuk merangsang saraf dan otot kami dari mengejang (stiffness).....ada juga orang kita menawarkan perkhidmatan fisioterapi tetapi agak mahal..bayangkan ada yang meletak harga satu sesi selama sejam RM80 seorang..kalau dua orang sudah tentu RM160 untuk satu sesi..

kalau nak baik, seminggu mesti sekurang2nya 2 sesi..maknanya seminggu RM320, sebulan?......kami berazam untuk mendapatkan mesin tersebut yang berharga RM12,000.00! mama dan babah kena kerja kuat lagi nampaknya!

2 comments:

Unknown said...

Salam buat babah,

Saya cadangkan babah buka akaun untuk kekawan bloggers menghulurkan sumbangan.... sekidit atau banyak lain cerita.

Anonymous said...

salam kakak,adik..
acik sokong beribu peratus cadangan abe mountd.mintak ayah atau ibu bukak akaun je.akan acik war-warkan kat seluruh blog.ada berpuluh ribu bloger kat malaysia.satu blog bleh kasi singgit,cukup utk kita beli sorang satu.ntah la kak,adik.. tiap kali acik tgk blog kalian acik klua air mata.terasa macam kita ni dekat sgt.. maafkan acik ye.