Tuesday, November 17, 2009

masyarakat penyayang mesra oku? hmmm...

Peristiwa ini berlaku awal tahun ini ketika kami menaiki komuter dari Kajang ke KL. Sampai di stesen KL kami hendak ke Central Market.

Pintu halangan untuk keluar hanya untuk orang2 yang normal. Sudahlah terpaksa mengangkat kereta tolak ini menaiki eskalator. tak pasti ada lif atau tidak. kalau ada pun mungkin tersorok sebab kami tak nampak dengan jelas papan tanda menunjukkan adanya lif.


Agakk sukar kakak dan adik hendak keluar. Tiada pula petugas membuka laluan lain... mujurlah ada kakak-kakak dari Sabah ini yang tolong mama dan babah mengangkat kami keluar..

Terima kasih kakak-kakak. Sekurang2nya ada juga warga yang prihatin jika dibandingkan dengan stesen keretapi yang dah tua ini...
:)

10 comments:

maiyah said...

alhamdulullah, sy pun tempohari nk gi klinik penat kayuh 50 meter pas tu ada sorang tlg tolakkan smpai ke destinasi

konon2 nak try gi sorang2.. bik kau penat tak larat dlm separuh jln nak kayuh :)

yatie chomeyl said...

nsb baik ada yg sudi tolong..ape daa kemudahan tak best cenggitu

ita zakaria said...

baik betul orang yang menolong tuh yer kak sham. lame betul tak contact akak...rindu lak rasenya. A & A sehat?

AKUOKU said...

maiyah,

jgn risau pasti ada hamba Allah yg akan membantu..

yatie,
awak di negara jepang tu mmg bertuah facilities 1st class...

ita,
a&a Alhamdulillah sihat.....semoga sara pun sihat juga.

mOEha Aziz said...

salam kak,

memang ada yg penyayang... tp masalahnya 'kepala' yang sepatutnya lebih penyayang, tak ambil peduli... :(

zuri3389 said...

tabah kan hati.... nasib kita serupa,,,

faizsaaid said...

Tu pintu yang lagi satu tu bukalah, tapi sapa yang tolong tu, semoga Allah memberi rezeki kepadanya.

um. masyitah said...

alhamdulillah ada yang nak tolong...

Rahim Rahman said...

Memang sedih, negara kita yang sibuk dan gah dengan projek2 mega, hantar manusia ke angkasa lepas, belanja juta, billion ringgit tapi yang diatas muka bumi ini, yang asas.. tidak dilihat. Saya berkongsi perasaan walaupun saya bukanlah OKU.

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡