Tuesday, October 26, 2010

penghargaan dan perhatian.....

Edward De Bono ada berkata "Manusia ini selain memerlukan keperluan asas seperti makanan, pakaian dan tempat tinggal mereka juga perlukan keperluan fisiologi antaranya penghargaan dan perhatian..."

Ngapa pula guna teori edward do bono pulak ni..?? bukan apa dah lama tak update blog ni.. tapi selalu berlegar2 melawati blog kawan2... Membaca blog ita, ina, maiyah, muha, water lily, kak nurul, sue allen dan lain2 lagi membuatkan aku rasa dekat dengan mereka semua walaupun ada diantaranya tak pernah bersua muka. Dan aku ni mmg malas nak komen tapi suka baca komen, walaupun komen di blog orang lain... kadang2 meleleh air mata baca komen2 tersebut..

apa yang aku nak cakapkan di sini ialah apa yg edward de bono katakan adalah benar kerana komen2 sahabat2 di blog memang banyak memberi semangat kepada kami... seolah2 kami dan anak2 dihargai dan wujud dimata mereka.... ya itulah maksud fisiologi yg aku faham...

Terima kasih kawan2....

7 comments:

yatie chomeyl said...

lama akak x update, rindu nak tahu cerita A&A :)

AKUOKU said...

yatie,
yalah.. akak ni sibuk tak memasal... baby sn pun dah besar.... a&a alhamdulillah sihat..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

pengaruh bro kulup meresap ke blog akak

nuyin2u said...

salam perkenalan, ye, komen2 org pemberi semangat

ummu said...

salam kak
tertunggu2 entry terbaru akak
terima kasih akak sudi add link blog saya

Lightnur said...

Assalamualaikum mama a & a

Memang dah lama tak tinggalkan komen. Cuma sempat baca jer blog2 rakan yang senasib dgn kita belakangan ini. Terima kasih kerana penghargaan dan perhatian ini...

salam sayang
lightnur

ibuintan said...

salam, dah lama tak bersiaran

semoga anak2 sihat